Καλή ζωή
05
Φεβ

Πώς να κάνουμε ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος

Κατηγορία: Καλή ζωή

Τα σημερινά σπίτια στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν μικρούς χώρους.

Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις να εξοικονομούμε χώρο με διάφορα κόλπα. Ας δούμε κάποιες ιδέες ώστε οι μικροί χώροι να δείχνουν μεγαλύτεροι.

Μειώνουμε την ποσότητα και το μέγεθος των επίπλων

Τα έπιπλά μας πρέπει να έχουν απλές γραμμές και να είναι φτιαγμένα από υλικά που να επιτρέπουν να φαίνεται ο χώρος γύρω τους.

Το μέταλλο και το γυαλί, ιδιαίτερα το γυαλί, προσδίδουν φωτεινότητα μέσα στο δωμάτιο και συνδυάζονται όμορφα χωρίς να κλείνουν τον χώρο ή να τον βαραίνουν.

Η εξοικονόμηση χώρου με έπιπλα που διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους προσθέτει και στην αίσθηση άνεσης μέσα στο χώρο.

Επιλογή χρωμάτων

Τα ανοιχτά και ψυχρά χρώματα, όπως στο λευκό, το μπεζ και το γαλάζιο είναι τα ιδανικότερα χρώματα για ένα μικρό χώρο ώστε να δίνεται η αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερος.

Επιλογή κουρτίνας

Θα πρέπει οι εσωτερικές διαφάνειες στις κουρτίνες να έχουν αποχρώσεις κοντινές σε αυτές των τοίχων.

Επίσης ωραία ιδέα είναι τα κάθετα σκίαστρα, τα οποία μπορείτε να αφήνετε μισάνοιχτα για να μπαίνει το φως του ήλιου και να «ανοίγει» τον χώρο.

Οι χρωματισμοί

Ένα σκουρόχρωμο πάτωμα δείχνει το δωμάτιο πιο μικρό. Μια καλή λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα χαλί ανοικτού χρώματος. Ακόμα καλύτερα είναι τα πολλά μικρά ανοιχτόχρωμα χαλιά μέσα στο χώρο.

Ο φωτισμός

Το φυσικό φως κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Ο τεχνητός φωτισμός είναι απαραίτητος και εξίσου σημαντικός. Καλό είναι να υπάρχει κεντρικός φωτισμός, αλλά και επιμέρους φωτιστικά με έμφαση σε σημαντικά αντικείμενα του χώρου.

Οργάνωση του χώρου

Ένα τακτοποιημένο δωμάτιο και ένα σωστά οργανωμένο δωμάτιο φαίνεται ευρύχωρο. Σημαντικό σημείο της διακόσμησης είναι να έχουμε ένα κεντρικό αντικείμενο και γύρω απ’ αυτό να οργανώνουμε όλη την διακόσμηση. Το βλέμμα θα πέφτει στο συγκεκριμένο αντικείμενο κι αμέσως θα υπάρχει η αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

Έπιπλα

Αν τοποθετήσουμε σε μικρό χώρο μεγάλα έπιπλα, τα οποία θα έχουμε διαλέξει με προσοχή ο χώρος μας αμέσως θα δείχνει μεγαλύτερος.

Χρησιμοποιείστε επίσης έπιπλα που διπλώνουν, που μικραίνουν ή έχουν ροδάκια. Είναι μια πολύ πρακτική λύση που εξυπηρετεί χωρίς να καλύπτει μεγάλο χώρο.

Καθρέφτες

Ένας μεγάλος καθρέφτης σε ένα μικρό τοίχο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Έξυπνες λύσεις

  • Βάλτε στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους ένα παλιό έπιπλο ή μια παλιά κλασική βιβλιοθήκη. Το αποτέλεσμα θα είναι αισθητικά και πρακτικά άψογο.
  • Επίσης βάψτε το ταβάνι του δωματίου ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Θα διαπιστώσετε ότι αυτή η επιλογή μεγαλώνει τις διαστάσεις του χώρου σας χωρίς να παίζει ιδιαίτερο ρόλο το χρώμα που έχετε επιλέξει.
  • Εάν βάψετε με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο χρώμα τα κουφώματα και τα σοβατεπί ώστε να μην υπάρχουν ορατές διάφορες, θα δείτε ότι μέσα σε αυτό το χώρο ό,τι κι αν τοποθετήσετε θα δείχνει πιο έντονο και πιο πολυτελές.
  • Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις διαστάσεις που βρίσκετε στην αγορά. Σκεφτείτε πως εσείς επιθυμείτε να είναι ο χώρος σας και φτιάξτε μερικά κομμάτια στα δικά σας μέτρα που θα εξυπηρετούν τις δικές σας αισθητικές ανάγκες.

Όλες αυτές οι ιδέες βοηθούν στο να αλλάξουμε το χώρο όπου ζούμε, προσφέροντάς μας μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: flowmagazine.gr
Διαβάστηκε 124 φορές

Σχετικά Άρθρα

Ασφαλιστικά Προϊόντα

Τα διαβάσατε περισσότερο στην ΚΑΛΗ ΖΩΗ

Πτήση με DRONE

Πτήση πάνω από τους μαγευτικούς καταρράκτες της Έδεσσας, της πανέμορφης μακεδονίτικης πόλης.